Ethereum

Ethereum är en decentraliserad plattform där smarta kontrakt körs: program som körs exakt som de är programmerade utan möjlighet till bedrägeri eller inblandning av tredje part.

Ethereum används för att bygga decentraliserade tillämpningar (dapps) på sin plattform. Den mest välkända dapp som byggts på Ethereum är CryptoKitties, ett spel där spelare kan föda upp och handla med virtuella katter.

Andra populära dappar är Augur, en decentraliserad marknad för förutsägelser, Status, en meddelandeapp med en plånbok för kryptovalutor, och Melonport, en programvara för förvaltning av tillgångar.

Ethereum skiljer sig från Bitcoin på några viktiga sätt:

– Ethereum kan användas för att bygga decentraliserade tillämpningar på sin plattform, medan Bitcoin i första hand är en kryptovaluta.

– Ethereum har en mycket snabbare transaktionstid än Bitcoin, och kan behandla cirka 15 transaktioner per sekund jämfört med Bitcoins 3 transaktioner per sekund.

– Priset på Ethereum är också mycket mer volatilt än Bitcoin, och har haft betydande prissvängningar under de senaste månaderna.

Lämna en kommentar